• Beeld Wisdom Flight

Mooi groot beeld van een vliegende uil om aan de muur te hangen.

Uilen staan symbool voor oeroude wijsheid, mysterie, overgang, boodschapper van voortekenen, verstand, intelligentie, intellect, mystiek, bescherming, status, rijkdom, de magie van de maan en vrijheid en geheimen.

Native Amerikanen associëren de betekenis van uilen met wijsheid, vooruitziende blik en bewaarder van heilige kennis. Voor de Griekse godin van het leren, Athena, is de uil heilig. Uilen zijn zelfs afgebeeld op een aantal Grieks-Romeinse munten als een symbool van status, intelligentie en natuurlijk rijkdom.

De uil is een schepsel van de nacht. Nachtdieren hebben een specifieke filosofische betekenis. Uilen kunnen zien in het donker. In de symbolische betekenis van uilen helpen ze te zien wat er verborgen wordt gehouden. Het symboliseert de mogelijkheid om dwars door illusies te kijken en de echte betekenis van acties van iemand te zien. Dus voorbij illusie en bedrog. In sommige tradities heeft de betekenis van uilen te maken het voorzien van de dood. In bijna alle gevallen gaat echter om de voor aankondiging van een symbolische dood. Er komt een overgang in het leven. Er gaan belangrijke veranderingen plaatsvinden. Wellicht het opgeven van oude gewoonten of een situatie die iets nieuws brengt in het leven.

De symbolische betekenis van uilen draaide in oude Egyptische, Keltische, en Hindoeïstische culturen om de bescherming van de onderwereld en de bescherming van de doden. De uil was dan ook heerser van de nacht en de ziener van de zielen. Misverstanden daarover gaven de uil ook negatieve associaties met de dood. De uil werd juist namelijk vereerd als de hoeder van geesten die de ene wereld inruilden voor de andere. Volgens de mythe begeleidt de uil de ziel van de geest van de fysieke wereld naar het rijk van de geesten. Uilen hebben dus een link met en vormen een verbinding tussen de onzichtbare wereld en onze materiële wereld.

West-Afrikaanse en de Australische Aboriginal culturen zien de uil als een boodschapper van geheimen. Volgens hen zijn uilen verwant aan tovenaars en zijn ze metgezellen van zieners, mystici en geneeskunde mensen.

Tijdens de middeleeuwen in West- en Centraal-Europa ging de mythe rond dat uilen eigenlijk priesteressen, heksen en tovenaars in vermomming waren. Tot op de dag van vandaag wordt de uil beschouwd als het geestesdier dat gekoppeld is aan een heks.Zoekwoorden: wisdom flight, willow hall, H3741K8, 801269123536, nemesis now, uil, uiltje, beeldje, figurine, beeld, owl, uilen, kopen, bestellen, winkel, webshop


Eigenschappen
Materiaal Gegoten kunsthars
Formaat 55 x 24 x 12 cm

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed
Captcha

Beeld Wisdom Flight

  • Eenheid: stuk
  • Model: Beeld
  • Beschikbaarheid: 2
  • €40,00


Gerelateerde producten

Patch Zwarte Kat

Patch Zwarte Kat

Geborduurde patch met een afbeelding van een zwarte kat in cartoon-stijl. Strijk deze patch op bijv..

€3,50

Patch Uil

Patch Uil

Geborduurde patch met een afbeelding van een uil. Diameter 5 x 7 cm. Strijk deze patch op bijvoorbe..

€4,50

Beeldje Bosuil

Beeldje Bosuil

Klein beeldje van een bosuil. Uilen staan symbool voor oeroude wijsheid, mysterie, overgang, bood..

€3,50

Beeld Uil Zilver

Beeld Uil Zilver

Mooi zilverkleurig beeld van een uil. Uilen staan symbool voor oeroude wijsheid, mysterie, overgang..

€12,50

Tags: Beeld, Uil