Welkom bij The Gift Of Magic!

Vanwege de griep ben ik deze week niet in staat om bestellingen te versturen. Je kunt gewoon bestellen, maar het zal dan pas 6 februari worden verzonden. Excuses voor het ongemak!

Auteur: Daniel Wood

Oorspronkelijke titel: Wolves

Jaar: 1997

Druk: niet genoemd

ISBN: 9783895085772 / 3895085774

Taal: Nederlands

109 pagina's

Uitgeverij: Könemann

Hardcover met stofomslag, tweedehands, in redelijke staat.


Achterflaptekst:

Uit het gehuil van een roedel wolven spreekt een onverwoestbare overlevingsdrang. In Noord-Amerika werd de wolf eeuwenlang vervolgd en is hij uit de helft van zijn voormalige areaal verdwenen. Toch heeft Canis lupus zich er weten te handhaven: van de barre ijsvlakten van het Canadese noordpoolgebied tot de moerassige rivierarmen van Zuid-Texas. Vandaag de dag symboliseert de wolf de oerkracht in de natuur. Zijn roep appelleert aan dat laatste stukje in onszelf dat wild en ontembaar is gebleven.

Er is slechts één zoogdier dat een grotere verspreiding en een hoger ontwikkelde sociale structuur heeft dan de wolf, en dat is zijn traditionele kwelgeest, de mens. Na eeuwen van op angst gebaseerde fabeltjes en vervolgingen geldt Canis lupus tegenwoordig als een tragisch voorbeeld van de verwoestingen die de mens in de natuur heeft aangericht. De wolf, waarvan in Noord-Amerika tussen 1630 en 1960 miljoenen exemplaren werden afgeslacht, wordt thans bewonderd om zijn intelligentie, zijn complexe sociale gedrag, zijn coöperatieve jachtstrategieën en zijn aanpassingsvermogen aan alle klimaten van het Noord-Amerikaanse continent. Van de onverschrokken poolwolf van de toendra's van Alaska tot de tengere rode wolf uit het zuiden van de Verenigde Staten is dit lang verguisde dier bezig aan een comeback in de woeste gebieden waar hij tot voor kort nog uitgeroeid was. 

Wolven, een project van enkele toonaangevende Amerikaanse natuurfotografen en de bekende Canadese natuurboekenschrijver Daniel Wood, beschrijft niet alleen de geschiedenis van het conflict tussen mens en wolf, maar geeft ook een goed beeld van het dagelijkse leven in de wolvenroedel: de sociale codes, de jaarlijkse paringsrituelen, de zorg voor de jongen, het agressieve territoriumgedrag, het onvermoeibare speuren naar prooi, de hechte groepsbinding en het vermogen van de wolf om zich te oriënteren en over grote afstand te communiceren met soortgenoten. Dit boek is een hommage aan een indrukwekkend roofdier, dat gelukkig van de ondergang is gered, en wil een pleidooi zijn voor het scheppen van meer beschermde gebieden waar de natuur -en niet de mens- het voor het zeggen heeft.

De Canadese auteur Daniel Wood woont in Vancouver en heeft een tiental boeken op zijn naam staan, zowel fictie als non-fictie. Hij scoorde hoog in tal van schrijfwedstrijden en won in 1994 de Canadian Science Writers’ Award. Hij wordt beschouwd als een van de voornaamste tijdschriftauteurs van Canada. Zijn artikelen verschijnen in bladen als GEO, Canadian Geographic, Equinox, Maclean's, Discovery en Islands

Door zijn zucht naar avontuur en verre reizen is Wood al in veel vreemde situaties beland. Zo voerde hij gesprekken met de laatste nomadische Bosjesmannen in Zuid-Afrika, werd hij een boom ingejaagd door twee duidelijk geïrriteerde neushoorns in het zuiden van Nepal en reed hij op een kameel genaamd Hadou naar de verste uithoeken van de Marokkaanse Sahara. Tot zijn hobby's behoren wandeltochten maken, exotisch kokkerellen, het verzamelen van zowel primitieve als moderne kunst en pokeren.Zoekwoorden: animal, totem, kopen, bestellen, winkel, webshop, dieren, betekenis, wolf, wolven, wolves, dier, dieren

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed
Captcha

Wolven

  • Eenheid: stuk
  • Model: Hardcover
  • Beschikbaarheid: 1
  • €9,00


Gerelateerde producten

Afrikaanse Dierensprookjes

Afrikaanse Dierensprookjes

Sprookjes uit de wereldliteratuur. Aan de hand van de wederwaardigheden van dierenhelden als Kabulu..

€6,50

Deurklopper Wolf

Deurklopper Wolf

Coole deurklopper met wolvenkop. Om je chateau helemaal af te maken!..

€16,00

Beeldje Bizon Liggend

Beeldje Bizon Liggend

Mooi beeldje van een liggende bizon. Twee modellen, per stuk, willekeurig geleverd. De bizon staat s..

€3,50

Patch Wolf

Patch Wolf

Geborduurde patch met een afbeelding van een huilende wolf bij volle maan. Strijk deze patch op bi..

€6,50

Tags: wolf, dieren, Daniel Wood